Dezinfectie

Prin dezinfectie se intelege in mod uzual complexul de masuri care se aplica pentru decontaminare si prin care se urmareste distrugerea, indepartarea sau micsorarea numarului agentilor patogeni si conditionat patogeni de pe diverse elemente ale mediului extern pana la o limita la care prezenta acestora sa nu mai prezinte riscul de producere a unei infectii.

Dezinfectia este un proces chimic care elimina organismele microbiene in crestere, dar nu neaparat formele rezistente, sporii.

downloadPrin dezinfectant se intelege produsul sau substanta care are capacitatea de a distruge sau neutraliza agentii infectiosi din mediul extern.

În funcţie de scopul urmărit deosebim:

  • Dezinfecţia profilactică urmăreşte prevenirea apariţiei şi răspândirii bolilor infecto-contagioase. Se aplică în colectivitate.
  • Dezinfecţia curentă – continuă – urmăreşte distrugerea germenilor în focare. Se aplică produselor eliminate de bolnavi şi purtătorilor de germeni.
  • Dezinfecţia terminală – radicală şi imediată a încăperilor şi a inventarului lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>